Keukenmedewerker FULLTIME

Solliciteer nu

Keukenmedewerker FULLTIME

Anne&Max Amsterdam Houthavens + 18 Locaties

Solliciteer nu

Wat is vereist?

 • Beheersing van de Nederlandse taal is een pre
 • Assertief, besluitvaardig en praktisch ingesteld
 • Goed kunnen samenwerken
 • Ervaring is een pre

Wat krijg je?

 • €7,13 tot €16,00 bruto p/u inclusief vakantietoeslagen (afhankelijk van leeftijd en ervaring)
 • 8 tot 38-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen (o.b.v. 38 uur)
 • Fooi, personeelskorting en regelmatig bedrijfsuitjes
 • Interne en externe opleidingsmogelijkheden

Wat doe je?

 • 20% Keuken schoonmaken en -houden
 • 30% Voorbereidingen voor gerechten
 • 50% Gerechten bereiden

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

De minimale leeftijd om te solliciteren is 16 jaar

Als Keukenmedewerker bij Anne&Max zorg je ervoor dat gasten kunnen genieten van diverse gerechten voor ontbijt, lunch en de borrel. Je bent verantwoordelijk voor de (voor)bereiding van gerechten en de organisatie en hygiëne in de keuken. 

Aan het begin van je shift ben je vooral bezig met voorbereidende werkzaamheden, zoals het grillen van groenten en het snijden van fruit. Dan hoef je - zodra de bestellingen binnenkomen - alleen de borden netjes op te maken voordat je deze meegeeft aan de bediening. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat de gerechten volgens de instructies uit het handboek worden geserveerd.

Je werkt in wisselende shifts. Bij de vroege shift ben je voornamelijk verantwoordelijk voor het opstarten en het voorbereiden. Bij de latere shift zorg je dat je samen met je collega’s de keuken weer netjes achterlaat voor de volgende dag.

Het keukenteam waarin je werkt, bestaat uit een Teamleider Keuken en verschillende Keukenmedewerkers en Afwassers. 

Als je een hart hebt voor koken, maar daarnaast ook graag sociaal bent met gasten en collega’s, en je het niet erg vindt om hard te werken met af en toe veel tijdsdruk, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Keukenmedewerker

Op een leuke werkdag zijn er veel gasten voor een lunch. Je staat met een team in de keuken dat goed op elkaar is ingespeeld, waardoor alles soepel verloopt en het ondanks de drukte ook erg gezellig is.

Op een minder leuke werkdag tref je een keuken aan die de avond ervoor niet goed is schoongemaakt. Je collega heeft een lekke band en is wat later. Hierdoor begint de dag rommelig.

  • Keuken opstarten
  • Gerechten bereiden
  • Gerechten bereiden

Voorbeeld uit de praktijk

De leverancier is te laat met de levering, waardoor je ingrediënten tekort komt voor de lunch. Wat doe je?

In eerste instantie probeer je te achterhalen hoeveel later je de levering kan verwachten. Als dit te laat is om de lunch te kunnen bereiden, maak je een lijst met vervangende ingrediënten. Hiervoor word je soms uitgedaagd om creatief te denken. Als je eenmaal hebt bepaald welke ingrediënten je nog nodig gaat hebben en welke je uit de voorraad kan halen, bespreek je dit nog even met je leidinggevende. Vervolgens ga jij of een collega snel op en neer naar de supermarkt, zodat jullie uiteindelijk alsnog op tijd aan de bereiding kunnen beginnen.

Groeipad

Anne&Max biedt ruime mogelijkheden om je te ontwikkelen. Ze bieden verschillende trainingen aan op het gebied van onder andere leiding geven, gastvrijheid, hygiëneregels en collega's inwerken. Maar ook trainingen die specifiek passen bij de afdeling waarop je werkt, zoals baristatrainingen en keukentrainingen. Daarnaast zijn er ook externe opleidingsmogelijkheden om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen binnen Anne&Max.

Medewerker Keuken
Allround Medewerker
Teamleider
Assistent Bedrijfsleider
Bedrijfsleider

Werken bij Anne&Max

Anne&Max is een Nederlands horecabedrijf en creëert al sinds 2005 huiskamers waar gasten zich op elk moment van de dag thuis voelen. In een luie stoel om de krant te lezen, aan de grote leestafel om bij te praten, aan een tafel om te werken of aan de bar om even een espresso te drinken. Bij Anne&Max wordt er gewerkt met echte, biologische, lokale en huisgemaakte producten die met enthousiasme geserveerd worden aan de gasten. De centraal staande waarden zijn: open, eerlijk, zorgzaam betrokken en respectvol.

 • Hoofdkantoor in Haarlem
 • Actief in Nederland
 • 60% / 40%
 • Gem. leeftijd 20 jaar
 • Bedrijfskleding en jeans
 • 700 medewerkers

Collega's

Finn Muller - Sandwich chef keuken

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij Anne&Max gaan werken omdat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Ik had weinig ervaring in de keuken en ik wilde daar graag verandering in brengen. Daarbij heeft Anne&Max een super leuk team dat mij heel erg aanspreekt.

Wat was je vorige baan?
Sales. Winkelmedewerker bij een schoenenwinkel.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben graag veel met vrienden en ben veel bezig voor mijn toekomst bij defensie.

Lara Mensink - Keuken Medewerker

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was een keer bij Anne&Max om er te ontbijten en toen was ik meteen verkocht. Ik dacht: hier moet ik ook werken! Lekker eten, een gezellige sfeer en een super goede klantbeleving!

Wat was je vorige baan?
Horecamedewerker

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken en sporten.

Cune Koelewijn - Assistent Bedrijfsleider

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een plek waar de aandacht ligt op de gasten en waar er wordt gewerkt met mooie, duurzame producten. Ik werd meteen enthousiast toen ik Anne & Max voorbij zag komen. Er heerst een hele fijn werksfeer met mijn collega's en het is altijd een feestje met de gasten. Het voelt als een tweede thuis. Echt een huiskamer in de stad.

Wat was je vorige baan?
Bediening in de avond (horeca)

Wat doe je in je vrije tijd?
Leuke dingen doen met vrienden, films kijken in filmhuizen en muziek maken

Sollicitatieproces

Je solliciteert via de sollicitatieknop
± Binnen 3 dagen
Reactie op je sollicitatie
± Binnen 2 weken
Sollicitatiegesprek
Aan de slag!

Interessante baan?

Solliciteer nu